Kalenteri kertoo minulle, että kesä tekee jälleen kerran väistämätöntä tuloaan. Roolipelaamisessa kesät ovat mielenkiintoista aikaa, koska useimmat pelaajat tekevät kesällä eri juttuja kuin talvella, osa on töissä, osa lomalla, osa matkailee ja niin edelleen. Tästä johtuen vakituiset pitkät pelit eivät oikein toimi kesällä, koska porukkaa voi olla vaikeampi saada kasaan.

Sen sijaan kesä sopii mainiosti kaiken maailman hyllyyn kertyneiden kummajaisten pelaamiseen. Niihin peleihin, joiden pelaamista tulee aina pohdittua, mutta joihin ei muutoin riitä aikaa pitkien kampanjoiden välissä. Vaikka kesällä vakituisten pelien järjestäminen on hankalaa, on paljon helpompi saada kokoon riittävästi pelaajia yhden viikonlopun pituista erikoispeliä varten. Viikonloppu onkin pelille sopiva kesto, sillä se antaa aikaa sekä hahmojen tekemiseen että todennäköisesti vieraaseen peliin tutustumiseen.

Sekalaisten pelikokeilujen lisäksi kesät sopivat hyvin syksyn coneihin valmistautumiseen, sillä sekä Ropeconiin että Traconiin pääsee ilmaiseksi, kun pitää pöytäropeja tapahtumassa. Kesällä molempien teemat ovat jo tiedossa (tänä vuonna Ropeconissa valta ja Traconissa ritarit), joten aiheeseen sopivia pelejä voi jo suunnitella. Pelien hiominen, varsinkin aikataulun osalta, tarvitsee aikaa ja muutaman testisession. Alussa kannattaa mennä vapaammin ja katsoa mitä porukka peliltä odottaa, myöhemmin tarinaa ja hahmoja voi tiivistää enemmän pelin rajaamiseksi.

Koska asunnot ovat rajallisen kokoisia, kesällä on todennäköisesti aurinkoista ja yhden sun toisenkin suvulla on kesämökki jossain, kannattaa kesäpelit pitää mökillä. Ensimmäiset syyt ovat tietenkin tila ja rauha, mutta myös mahdollisuus muuten viettää aikaa mökillä kavereiden kanssa on hyvä syy lähteä pois perinteisistä peliluolista. Kunhan muistaa myös pelatakin, eikä vain juuttua grillaamaan pelaamisen varjolla.

Eipä minulla muuta, pelataan jotain jännää jossain välissä. Varmaan juhannuksena. Varsinkin, koska Iron Kingdoms -kampanja jumiutui ja Pathfinder on tauolla, eli muulle pelattavalle on tilaa.

-Jaxicle

PS: Ei liity varsinaisesti aiheeseen, mutta joku muukin voi kirjoitella tänne. Varsinkin kerhon cosplay/larppipuolesta, itse kun olen pöytäpeleihin keskittynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.