Epel Larp ry tukee liveroolipelien järjestämistä tavoitteenaan edistää ja mahdollistaa larppausta harrastuksena. Yhdistys toimii siis larppien taustalla tukiorganisaationa. Jäsenyydestä on eniten iloa pelintekijöille, mutta ei niinkään esim. pelaajille. Liittymisohjeet alempana tällä sivulla.

Toimimme pääasiassa Länsi-Suomessa, ja valtaosa tapahtumistamme järjestetään Pirkanmaalla, erityisesti Tampereella ja ympäröivillä lähiseuduilla.

Jos tahdot seurata yhdistyksen tiedotusta ja mitä kaikkia projekteja meillä on meneillään, voit tykätä Facebook-sivustamme tai tilata yhdistyksen uutiset. Yhdistyksen hallitukseen saa yhteyttä osoitteesta epellarp ät gmail.com.

Meillä on myös vain jäsenille tarkoitettu Facebook-ryhmä.

Järjestääksesi tapahtuman Epel Larpin kautta sinun tulee olla yhdistyksen jäsen. Jos sinua kiinnostaa järjestää larppi Epelin kautta, liity yhdistykseen ja lähetä hallitukselle peliehdotus. Tapahtumien järjestämisen sääntöjä on myös mahdollista saada nähtäville etukäteen, jos haluaa tutustua ja harkita asiaa.

Larpin järjestäjille voimme tarjota:
– Ry:n edut uskottavana ja laillisena tahona, mikä mahdollistaa mm. pelipaikkojen vuokraamisen halvemmalla.

– Yhdistyksen tarvike/lavastevaraston sisältöä saa lainata ilmaiseksi yhdistyksen peleihin. Varastossa on monta hyllyllistä hyödyllistä tavaraa.

– Yhdistyksen tapahtumia varten saa lainata yhdistyksen tukkukortteja.

– Pelimaksujen keräämiseen voi halutessaan käyttää yhdistyksen tiliä. Tällöin ei tule ongelmia esim. toimeentulotukien kanssa.

Larpin järjestäjän velvollisuuksia:
– Larpin rahaliikenteestä pitää tehdä selkeä kirjanpito, ja kirjanpito sekä kuitit/tositteet pitää välittää yhdistyksen rahastonhoitajalle. Ohjeet ja pohjat kirjanpitoon ovat saatavilla, ja rahastonhoitaja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

– Pelin tekemisessä täytyy noudattaa tietosuoja-asioita. Tähän löytyy selkeät ohjeet.

– Mahdollinen ylijäämä ja pelimaksuilla tehdyt hankinnat siirtyvät pelin jälkeen yhdistykselle. Rahat käytetään yhdistyksen menoihin, mm. varastovuokraan, domainiin ja uusiin mahdollisimman monia larppeja hyödyttäviin hankintoihin.

Jäseneksi liittyminen

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut ja yhdistyksen säännöt hyväksyvä. Hyötyä jäsenyydestä on lähinnä larpinjärjestäjille. Jäseneksi voi liittyä lähettämällä osoitteeseen epellarp (at) gmail.com täytetyn jäsenhakemuksen:

Viestin otsikko: Jäsenhakemus
Koko nimi & kutsumanimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Kotipaikkakunta:

Jäsenten tiedot tallennetaan jäsenlistaan, ja listasta poistetaan jäsenen tiedot tämän erottua. Jäsenenä hyväksyt, että jäsentietosi tallennetaan Googlen tarjoamaan palveluun, joka saattaa sijaita Euroopan talousalueen ulkopuolella (ks. Rekisteriselosteen kohta 8). Epel Larp ry:n jäsenrekisterin rekisteriseloste: https://epellarp.net/yhdistys/rekisteriseloste-jasenrekisteri/

Kun hallitus on hyväksynyt hakemuksen, saat jäsenmaksutiedot, ja jäsenyys astuu voimaan, kun maksu näkyy tilillä. Maksun voi maksaa rahastonhoitajalle myös käteisellä. Jäsenmaksu on 1 euro, ja tuskin tulee siitä nousemaan tulevaisuudessa. Maksu on lähinnä nimellinen eikä sillä ole tarkoitus kerätä yhdistykselle rahaa, vaan pitää jäsenlista ajantasalla.

Rahoittajat

Vuonna 2023 Epel Larp ry:n toimintaa ovat taloudellisesti tukeneet Tampereen kaupunki ja Tracon ry.

Tampereen kaupunki

Epel Larpin historia

Yhdistyksen nimi Epel Larp on lyhenne nimestä Elävät ePäELävät / EPäelävät Elävät Larp. Lyhyesti meitä voi kutsua Epeliksi. Epel Larp rekisteröitiin vuonna 2008. Alkuvuosina toimimme Etelä-Pohjanmaalla, mutta toiminta siirtyi pian Pirkanmaan seudulle ja yhdistyksen kotipaikka päivitettiin Tampereelle vuonna 2016.