Jos lainaat mitään pulloja, purkkeja, astioita, pipettejä tai muita vastaavia asioita, pätee niihin seuraava:

-Jos aiot laittaa astioihin mitään syötäviä elintarvikkeita, tulee ne pestä huolellisesti ennen käyttöä, ja lasiset asiat on hyvä desinfioida. Desinfiointi: anna puhtaiden pullojen liota haileassa vedessä ensin muutama tunti (herättää itiöt), sitten laita pullot uuniin noin 150 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Pullot ovat tämän jälkeen desinfioitu. Huom. irrota kaikki kumi/muoviosat / älä tee tätä pulloille, joiden muoviosia ei saa irti! Kumiosat voi esim. kiehauttaa, MUTTA jotkut muovit sulavat kiehuvassa vedessä, eli ole hyvin tarkkana mitä kumeja/muoveja sinne pistät!!

-Käytön jälkeen kaikki astiat täytyy tiskata huolellisesti, ja sen jälkeen ne tulee kuivattaa rutikuiviksi (huomaathan, että tähän voi mennä päiviä, jopa viikko). Astioita ei saa palauttaa varastoon eikä sulkea korkilla, ennen kuin ne ovat täysin kuivat! Muuten niihin alkaa muodostua hometta varastossa.

-Älä laita pulloihin mitään, mikä on vaikea puhdistaa tai mikä värjää ne, esim. elintarvikeväriä, jota ei ole laimennettu tarpeeksi, tekoverta tai nestettä, johon on sekoitettu perunajauhoa.

-Jos palautat astiat huonossa kunnossa, seuraavalla kerralla et saa niitä enää lainaan.