Säännöt

Pelissämme on käytössä Epel Larpin yleiset säännöt, jotka löytyvät täältä: larppisäännöt (unohtakaa tosin kaikki puheet taikuudesta sun muusta ;) ). Suurimpana erona on se, että tässä pelissä kuka tahansa voi kuolla koska tahansa. Jos hahmosi kuolee, siirryt alkubriiffissä osoitettuun off-tilaan, jossa saat maskeerata itsestäsi zombien zombieiden joukkoon. Jos hahmosi jossain vaiheessa kuolee lopullisesti (kuollut kerran, ei ehtinyt muuttua zombieksi vaan ehdittiin tappaa, tai tapettiin zombiena) suljetussa tilassa, jossa on muita pelaajia, pelaajat siirtävät ”ruumiin” pois tilasta, jolloin voit siirtyä uuteen iskupaikkaan. Zombieiden pelaajat eivät siis voi kuolla kokonaan, vaan kuoltuaan he siirtyvät vain uusiin asemiin! Myöskin, jos kyseessä on isompi hyökkäys zombieiden osalta, kun heidät on tapettu, he odottavat hetken (jolloin pelaaja pääsee karkuun) ja nousevat uudelleen taisteluun. Tällaisissa tilanteissa zombiet pitää ”tappaa” noin 5 kertaa (pelinjohto tarkentaa määrän myöhemmin), jonka jälkeen he eivät enää osallistu taisteluun.

Turvallisuussyistä joudumme myös poistamaan boffausaseita käyttäessämme canonuniversumin säännön siitä, että zombiet kuolevat vain iskusta päähän. Jotta kukaan ei vahingoittuisi pelin aikana, kuolettava isku pitää tehdä keskiruumiiseen. Zombien jalkoihin tai käsiin osuessa pelaajan on lopetettava kyseisen raajan käyttö siinä tilanteessa.

Proppaus

Proppaus tai propit tarkoittavat hahmon vaatetusta, tarvikkeita ja muita in-game esineitä tai lavasteita.

Hahmojen vaatetus on yksinkertaista ja metsässä kulkemiseen sopivaa. Farkut, t-paita, takki ja hyvät kengät ovat vallan riittävät pelaajahahmoille, mutta toki, jos hahmosi on televisiosarjasta tuttu suosittelemme hahmon pukeutumisen kopioimista. Zombieiden vaatetus seuraa samaa linjaa, mutta likaisempana, revittynä ja kaiki puolin kuluneena. Kaikkien on myös hyvä varautua siihen, että heidän hahmonsa saattaa viettää pitkiäkin aikoja ulkona maassa rämpien, tai heidän päälleen saatetaan kaataa tekoverta. Muistakaa myös varautua sateeseen ja siihen, että pelialueella on oja, johon saattaa joutua. Hahmojen on hyvä tuoda myös mukanaan jonkinlainen reppu tai laukku, johon pakataan mahdolliset eväät ja muut tarpeelliset tavarat.

Zombeilta odotetaan jonkinlaista zombiemaista meikkiä, ja jos teidän on mahdollista tuoda mukananne tekoverta tai lainata maskeerausvälineitänne, pelinjohto kiittää teitä sydämellisesti. :)

Kaikki teräaseet ja muunlaiset lyömäaseet (pesäpallomailat, putket), joita käytetään taistelutilanteissa, on valmistettava boffausaseiden tavalla. Putkieristeet ja jesari luovat aseen, jolla toista ihmistä voi lyödä kevyesti ilman vahinkoa. Mukaan ei saa tuoda airsoft- tai paintballaseita, elleivät ne ole tyhjiä ja niiden suulla ole oranssi tai keltainen teippi. Kaikkien muidenkin asejäljitelmien on seurattava tätä ohjetta. Pelinjohto tuo mukanaan muutamia pieniä boffausveitsiä ja muita vastaavia, mutta ymmärrettävästi emme voi kaikille pelaajille taata näitä varusteita. Jos sinulta löytyy kotoa tällaisia asejäljitelmiä, ja voisit ne tuoda mukaan peliin propeiksi, pelinjohto kuulisi siitä mielellään sähköpostin kautta kavelijatlarppaa ät gmail.com (se ät on niinko @ ^^).

Mukaan saa ottaa myös puukon tai muunlaisen veitsen ja pienen kirveen, kunhan niitä ei käytetä pelissä muuhun kuin esim. puiden pilkkomiseen tai ruuanvalmistukseen!

Mistä hankkia

Tässä joitain vinkkejä, mistä asun osia kannattaa lähteä etsimään, jos ei halua itse ommella. Kannattaa edetä tässä järjestyksessä: käy ensin läpi omat kaappisi.

Kirpputorit
Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja. Jos omasta vaatekaapista ei jo valmiiksi löydy, niin tänne kannattaa suunnata ensimmäisenä.

Nettikaupat
Edullisia vaatteita voi metsästää esimerkiksi Ebaysta. Huom. varaudu 1-2 kuukauden odotukseen, jos tavara tulee Kiinasta!

Peruukit
Kyllästyttääkö suomalaisten naamiaskauppojen halvan ja muovisen näköiset peruukit? Ei hätää, ulkomailta voi tilata hyviä peruukkeja kohtuulliseen hintaan. Tässä linkkilistaa eri kaupoista. Huom. en ole itse tilannut monista näistä, joten en osaa sanoa, kuinka luotettava mikäkin myyjä on. Kannattaa tutkia asiaa.

Laadukkaita valmistusmateriaaleja ovat ainakin Kanekalon, Tokyokalon tai Eleora -kuidut, eli kannattaa lukea peruukin kuvaus. Riippuen siitä, millaisen kampauksen haluat peruukkiin tehdä, on plussaa, jos siinä on ”skin top”. Se tarkoittaa, että peruukin päälaen kohdassa on läntti ihon näköistä kumia, jolloin hiukset lähtevät siitä aidon näköisesti ja jakauksen kohtaa on helppo muuttaa. ”Lace front” taasen tarkoittaa, että edessä on punos, josta hiukset lähtevät luonnollisen näköisesti, eli siis hiusraja on aidomman näköinen. Nämä ovat useimmiten aidoimman näköisiä peruukkeja, usein myös kalliimpia. On myös olemassa ”full lace” -peruukkeja.

Ebaysta löytyy haualla vaikka mitä peruukkeja, kannattaa selata. Tässä ainakin yksi luotettava/laadukas myyjä:
Vogue Wigs

Ebaysta löytyy paljon muitakin myyjiä, kannattaa tutkia. Jos löydät kuitenkin jonkun aivan uskomattoman halvan (siis tyyliin 4 dollaria) peruukin, kyseessä voi olla huijari. Kannattaa selata läpi sekä Englannin (www.ebay.co.uk) että Amerikan (www.ebay.com) Ebayta.

Muut:
Arda Wigs
Cosplay.com
Cosplay Anime Wigs
Cosplaymagic
Hello Cosplay
Cosplay House
FanPlusFriend
Amphigory
Wilshire Wigs
Cosplay Fu

Huom. monet näistä kaupoista lähettävät peruukkinsa kiinapostilla, jonka luvattu toimitusaika on 20-30 arkipäivää. Käytännössä voi pahimmassa tapauksessa kuitenkin mennä jopa yli kaksi kuukautta, eli tilaa peruukkisi ajoissa, varsinkin jos se tulee kiinasta!

Bindaus

Suosittelen kaikkia miehiä esittäviä naisia (crossaajia) bindaamaan, jos vain mitenkään mahdollista. Se tuo huomattavasti lisää uskottavuutta ja miehiä esittävät erottaa helpommin. Tässä siihen joitain yksinkertaisia vinkkejä.

Halpa tapa

Tarvittavat materiaalit:
-Yksikertaiset urheilurintaliivit tai toppi, jos ei rintsikoihin ole varaa
-Ideaalisidettä (pienirintaisille 1 rulla, suurempirintaiset saattaa tarvita 2 rullaa). Tätä saa kaikista apteekeista, maksaa pari euroa. Osta sitä leveää sorttia, ja säästä ne mukana tulevat hakaset!
-Hakaneuloja, n. 4 kpl. Keskikokoiset ja tarpeeksi vahvat on parhaita.

Laita päälle urheilurintsikat / toppi. Sitten kiinnitä ideaalisiteen toinen pää hakaneulalla rintaliiveihin/toppiin. Sitten aloita kiertämään ideaalisidettä rintojen ympärille sopivalla kireydellä, niin että rinnat litistyy. Älä laita liian kireälle, koska muuten et pysty hengittämään. Itsellesi sopivan kireyden löydät vain kokeilemalla. Aloita kiertäminen ihan ylhäältä, kainaloiden yläreunasta asti. Jatka siitä tasaisesti alaspäin. Älä laitetta sidettä ihan alas asti, vaan jätä alreunaan hiukan ilmaa siten, että rinnat pääsevät sitä kautta vähän ”ulos” ja että side ei paina palleaan. Tällöin pystyt hengittämään paremmin, ja bindi ei tunnu ikävältä. Sitten kiinnitä siteen reuna kiinni mukana tulleilla hakasilla, ja lisäksi vielä hakaneuloilla kiinni rintaliiveihin/toppiin, niin se pysyy paikallaan. Erityisesti kannattaa laittaa siihen kohtaan, josta lähtee rintaliivin olkaimet, niin että side ei valu alaspäin.

Tämä bindaus joustaa ja hengittää, sekä bindaa erittäin tehokkaasti – sillä on saatu litistettyä isojakin rintoja ;) Ideaalisidettä voi käyttää useita kertoja uudestaan, muuta muutaman käyttökerran jälkeen se alkaa olla vähän löysää, jolloin kannattaa ostaa uusi.

Kalliimpi tapa

Bindaukseen on olemassa ihan valmiiksi tehtyjä bindausliivejä/toppeja, joita voi ostaa esim. netistä. Ne voivat kuitenkin olla vähän hintavia, toisaalta ovat nopeampia laittaa päälle ja juuri siihen tarkoitukseen tarkoitettuja = mukavamman tuntuisia ja terveellisempiä keholle.

Majoitus

Pelialueella on useita tiloja joihin pääsee nukkumaan, mutta patjoja ei ole tarpeeksi kaikille. Toivoisimmekin siis, että tuotte mukananne omat patjat tai retkeilyalustan, sekä makuupussit tai petivaatteet (peittoja ja tyynyjä on rajallinen määrä, pelinjohto ilmoittaa virallisen määrän myöhemmin). Myöskin ulkona saa majoittua, jos haluaa, ja jos itseltä löytyy siihen sopivat varusteet.

Ruokailut

Larpin aikana ruokailu tapahtuu in-game. Varaamme teille ruokaa reppuihin ja ympäri pelialuetta, mutta virallista ruokailua ei järjestetä pelissä. Pelin jälkeen tarjolla on yhteinen ateria, ja aamulla yöpymisen jälkeen tarjotaan myös aamupala.

Ruokaillessa tulemme käyttämään rumia, mutta halpoja kertakäyttöastioita, joten jos haluat paremmat välineet, joudut tuomaan ne itse. :)